Hoe kun je gemakkelijk je cartridges vullen?

Hoe kun je gemakkelijk je cartridges vullen?

Om makkelijk en snel bepaalde documenten uit te printen kun je een printer gebruiken. Je kunt dit op kantoor hebben maar thuis is het nog veel handiger. Zo heb je het altijd bij de hand als je je wat bedenkt. Heb jij thuis een printer staan? Dan heb je vast ook een omhulsel voor je inkt nodig. Misschien heb je deze al maar moet je je cartridges vullen

Wat is een cartridge?

Een cartridge is een omhulsel waar je inkt in kunt bewaren. Dit kan voor je printer of kopieermachine zijn. Inkt cartridges zijn een belangrijk onderdeel voor jouw printer. Er zit namelijk de inkt in die je nodig hebt om een tekst en afbeelding op papier te printen. Als je geen inkt cartridge meer hebt, moet je de cartridge vullen. Wanneer zo’n omhulsel op is kun je nog kort door printen, maar de kwaliteit zal wel een stuk slechter zijn. Ook zou het niet meer leesbaar kunnen zijn als het uit de printer komt. Het is daarom belangrijk dat je deze bijvult als het op is. Je kunt vaak bij de meeste winkels wel terecht om dit nieuwe te halen. Je haalt dit dus in een winkel en stopt het daarna in je printer.

Soorten inkt cartridges

Er zijn twee soorten inkt cartridges. Je hebt de originele cartridges en de compatibele cartridges. De originele cartridges worden geproduceerd door de printerfabrikant. Ze zijn er dan ook speciaal voor ontworpen voor gebruik in hun printers. De compatibele cartridges worden geproduceerd door andere bedrijven en zijn ontworpen om te kunnen werken in verschillende soorten printers. De originele cartridges zijn meestal duurder dan de compatibele cartridges. Ze zijn wel van goede kwaliteit en zorgen voor goede printresultaten. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De compatibele cartridges zijn dus goedkoper, maar de kwaliteit hiervan kan heel erg verschillen. Om problemen en lekkages te voorkomen kun je dus wel beter de compatibele cartridges van goede kwaliteit zoeken voor je cartridges vullen. 

Hoe verwissel je een cartridge?

Het vervangen van inkt cartridges is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het goed te doen. Het is belangrijk dat je het modelnummer controleert, zodat je zeker weet dat je de goede hebt. Verwijder dan de oude voorzichtig door het naar beneden te duwen en dan naar buiten te trekken. Hierna plaats je de nieuwe op dezelfde plek weer terug. duw deze omhoog en als het goed is hoor je een klik als die goed vastzit. Print nu voor de zekerheid een testpagina. Zo kun je zien of je het goed hebt geïnstalleerd. Als dit dan niet het geval is kun je het altijd nog makkelijk aanpassen.

Reacties zijn gesloten.